Домой Имидж Чи може замерзнути автомасло?

Чи може замерзнути автомасло?

154
0

Кожен автомобіліст у зимовий період зіштовхується із утрудненим запуском силової установки машини. При цьому найбільш розповсюдженою проблемою тут вважається висока в’язкість моторної оливи, що в свою чергу призводить до різноманітних проблем, пов’язаних із роботою коленвалу та самого двигуна. Також хочеться зазначити, що це може стати основною причиною раннього зносу деяких компонентів, за рахунок чого їх доведеться замінювати, аби не зіштовхуватися із повною поломкою мотору. Для того щоб цього уникнути, використовуються спеціальні нагрівачі масла для авто.

Насправді далеко не всі водії знають, для чого необхідно підігрівати оливу в системі. Насправді це пов’язано із тим, що у момент холодного запуску силового агрегату потужність акумуляторної батареї знижується. Ще однією причиною є поломка самої система мастила. При мінусових температурах в’язке масло не здатне повністю поступати до деталей та агрегатів в оптимальній кількості, що в свою чергу призводить до підвищення тертя та бистрої поломки внутрішніх компонентів мотору. Саме тому він приходить в недійсність набагато раніше встановленого терміну. Як ми вже казати раніше, вирішити це питання дозволяє підігрів оливи в системі. Це може здійснюватися за допомогою механічного або агрегатного способу.

Якщо більш детально казати про механічний спосіб, він має на увазі підігрів масла безпосередньо у картері. Для цього достатньо встановити додаткове обладнання.

Найбільш популярним методом вважається підігрів картера за допомогою відкритого полум’я. Для цього достатньо розвести багаття під автомобілем у області картера щоб запустити двигун. Іншим варіантом вважається використання спеціального електрообладнання, за допомогою якого забезпечується швидкий підігрів масла. Тут можна казати про використання стрічки, яка має електронагрівальний елемент, працюючий від електричної мережі. Але і тут є свої недоліки, які проявляються у вигляді складності процедури.

Також можна підігріти моторне масло за допомогою встановлення транспортного засобу у гараж, який обігрівається.

Що стосується агрегатного способу, він полягає у використанні спеціального устаткування, за рахунок чого з’являється можливість виконати підігрів силового агрегату у стандартних умовах. На сучасному ринку представлений великий вибір різноманітних приладів, які дозволяють із легкістю підігріти масло в системі. При цьому всі вони мають однаковий принцип дії та єдиний прилад, який встановлюється у картері мотора.

Якщо у вас залишились якісь питання, зверніться за допомогою до кваліфікованого спеціаліста.