Домой Разное ТОП-7 продуктів, які забезпечать міцність кісток

ТОП-7 продуктів, які забезпечать міцність кісток

150
0

Саме взимку виникає підвищена небезпека травмування через несприятливі погодні умови, а особливо через ожеледицю. Тому так важливо подбати про міцність кісток в холодну пору року. Для цього варто вживати продукти, багаті на кальцій, магній, фосфор, вітаміниD,С, групи В.

Отже, до продуктів, які зміцнюють кістки, належать:

  • Йогурт. В цьому молочному продукті міститься кальцій та вітамін D, який допомагає нормально засвоюватися кальцію в організмі. Також йогурт – це джерело білка, він позитивно впливає на процес травлення. Його можна їсти як самостійну страву. Додавати до салатів, робити з нього десерти.
  • Сир. Цей продукт – рекордсмен по вмісту кальцію, тож його рекомендується їсти щодня по 1-2 шматку. Наприклад, смачними є бутерброди з сиром, вони прекрасно смакують до вранішньої кави чи чаю.
  • Лосось. У цій рибі є фосфор, омега-3 жирні кислоти та інші речовини, які покращують засвоєння кальцію організмом. Крім того, в лососі багато вітаміну D.
  • Злаки. Найкращим злаком для кісток є коричневий рис. Та не тільки в ньому, а й в багатьох кашах є вітаміни групи В, кальцій, магній та фосфор.
  • Соя. В ній є багато кальцію, а також естрогени, дефіцит яких часто призводить до остеопорозу у жінок середнього та літнього віку.
  • Сардини. Майже всі морепродукти корисні для кісток, та сардини займають в їхньому переліку провідне місце. У них є вітамін D, надзвичайно важливий для засвоєння кальцію, а також власне кальцій, магній та фосфор.
  • Шпинат. В ньому є кальцій, калій, фосфор, магній,вітаміни В та С, що дуже корисно для кісток.
  • Слід розуміти, що за один прийом їжі засвоюється не більше 500 мг кальцію, що дорівнює третині від його добової норми. Тому бажано їсти продукти, які містять кальцій, тричі на день.

    А ось шкідливими для міцності кісток є кофеїн, солодощі, кислі продукти та соки і алкоголь. Їх вживання краще звести до мінімуму взимку.

    Завдяки корегуванню свого денного раціону можна забезпечити себе необхідною кількістю кальцію та вітаміну D, які відіграють провідну роль у питанні міцності кісток. Приділіть трішечки уваги своєму харчуванню взимку, і ви убезпечите себе від травм.