Домой Разное Чоловіче безпліддя і велосипед: чи існує зв’язок?

Чоловіче безпліддя і велосипед: чи існує зв’язок?

136
0

Популярність велосипедного спорту стає дедалі більше. Це добре, оскільки ці фізичні навантаження дуже корисні і для здоров'я взагалі, і серцево-судинної системи зокрема. Однак існують певні аспекти велосипедних поїздок, які насторожують фахівців.

Мова, зокрема, йде про вибір належного одягу для велоспорту.Все більша кількість представників сильної статі для своїх поїздок вибирають занадто тісні облягаючі шорти або комбінезони, виконані з таких матеріалів, як лайкра. Особливо часто цим захоплюються чоловіки середнього віку, але дослідження показує, то через подібний одяг їм загрожує безпліддя.

Британські вчені з'ясували, що тісні шорти негативно впливають на кількість сперматозоїдів і їх якість, оскільки викликають надмірне нагрівання мошонки. Відразу кілька досліджень в минулому призвели до таких висновків. У зв'язку з цим чоловікам настійно радять вибирати більш вільну нижню білизну і верхній одяг для велосипедних поїздок , щоб їх яєчка не нагрівалися і не перегрівалася.

Медики кажуть, що чоловічі яєчка повинні знаходитися при температурі на пару градусів нижче, ніж все інше тіло для того, щоб сперматозоїди не втрачали своїх якостей. Наука встановила, що збільшення цієї температури негативно впливає на форму, швидкість і кількість сперматозоїдів. Щоб бути впевненому у своєму чоловічому здоров`ї, корисно не тільки носити правильний одяг, слідкувати за харчуванням та не зловживати алкоголем і тютюном, а ще відвідувати спеціаліста (андролога або уролога) з метою профілактичного огляду та лабораторної профілактичної діагностики хоча б раз на рік.   

© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язко

Также интересно посмотреть: