Домой Разное Як повернутись з відпустки без нових кілограмів?Поради лікаря-діэтолога

Як повернутись з відпустки без нових кілограмів?Поради лікаря-діэтолога

132
0

На відпустці ми дозволяємо собі по справжньому відпочити, але чи можна поєднати такий відпочинок зі стрункою фігурою? Дієтологи дають декілька порад, дотримуючись яких можна не набрати зайвої ваги під час літнього відпочинку:

1. Пийте звичайну воду.

Літом нам потрібно більше води, тому не відмовляйте своєму організму у задоволенні цієї потреби. Тільки запам’ятайте – солодкі напої, соки, голодні чаї та ін. не підходять на роль утамовувачів спраги. Вони лише погіршують ситуацію. Вам прийде на поміч середньо мінералізована вода. Лише вона здатна підтримати роботу тіла.

2. Знизьте вживання калорійних закусок.

Найчастіше на роль перекусу ми обираємо найбільш доступні закуски, такі як чіпси чи тістечка. Дієтологи називають такі продукти калорійними бомбами. Їх потрібно замінити на їжу, яка принесе не тільки ситість, а й користь. Краще наріжте овочів, які утамують голод завдяки клітковини, а також захистять організм від агресивного сонячного впливу, тому що мають в складі вітаміни і мікроелементи.

3. Перегляньте свій звичайний раціон швидкого харчування. 

Зрозуміло, що мало кому хочеться у відпустці пускатись в створення кулінарних шедеврів. Але навіть швидке харчування можна зробити здоровим. Вибирайте овочеві салати, сандвічі з куркою та мінімум майонезу.

4. Дотримуйтесь режиму харчування.

Цей аспект здорового харчування набуває особливої важливості під час відпустки. Як би не хотілось спробувати різні страви та продукти, зробіть своє харчування систематичним. Підтримуйте відчуття ситості та не допускайте переїдання.

5. Рухайтесь.

Саме під час відпочинку у вас є можливість нікуди не спішити та прогулюватись пішки. Чим більше ви будете рухатись, тим більше витратите калорій. 

Відпочивайте здорово! 



© Медичний портал Здоров-Інфо

При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Также интересно посмотреть: