Домой Разное Чоловічий еякулят пахне, як цвіт каштану?

Чоловічий еякулят пахне, як цвіт каштану?

291
0

Йдучи стежками ботанічного саду ім. акад. Фоміна О.В. та вулицями Києва, спостерігаєш як весна пробуджує все живе, від довготривалої зимової пори.  Як  пташки співають пісні, особливо о годині  шостій, коли місто лишень  просинається. Каштани, символ Києва, вони своїм цвітінням полонять весь світ.  Але я, як  акушер-гінеколог асоціюю це квітуче  дерево у з таким дослідженням  як спермограма (дослідження еякуляту чоловіка). Чомусь лабораторні висновки вказують, що чоловічий еякулят має аромат квітучого каштану. Спробувала дещо розібратися в цьому питанні. Шукала відповіді в інтернет — просторі, енциклопедіях з біології, сексології.

 Історичні відомості . У 1675 році голандець Антоні Ван Левенгук  вперше описав будову сперматозоїдів тварин. З розвитком науки, знання про біологічні речовини організму вдосконалювалися. У результаті довготривалих досліджень, дійшли висновку, що за запах еякуляту відповідає простата, яка виробляє хімічну речовину – спермін. Ось нарешті, підходимо до того, який запах має бути в нормі – запах хлористого відбілювача. У спермі знаходиться незначна кількість лейкоцитів, але при запаленні їх кількість значно збільшується, що призводить до вивільнення путресцину [1]. Отож, коли сперма Вашого партнера має солодкуватий запах, то слід шукати хронічний простатит, викликаний стафілококовою інфекцією. З цим трохи розібрались. Тепер залишилося визначитися з тим, який аромат має символ Києва?  Мої пошуки привели ось до чого.

Каштан – має 14 видів, які ростуть в Західній та Центральній Європі, Малій Азії, Кавказі та інших країнах. На  вулицях Києва  квітне кінський каштан звичайний — Aesculus hippocastanum L. — могутнє дерево з сімейства Hippocasfanaceae. Хочу одразу вказати, що  в жодному з джерел, не дана точна відповідь щодо  аромату. Чи можливо аромат, все ж таки, хлористого відбілювача? Залишаю кожному із читачів, можливість  визначитися  самостійно.

Знову цвітуть каштани,
Хвиля дніпровська б’є.
Молодість мила, –
Ти щастя моє.
 
«Київський вальс», 1950 рік, Андрій Малишко.
Лейкоцити – клітини, які збільшуються при запаленні.
Путресцин – фермент, який виділяє уражена клітина.

Література.

  • Сергей Рищук, Владимир Мирский «Заболевания репродуктивной системы у детей и подростков (андрологические аспекты)» Руководство для врачей.
  • СпецЛит. 2012. – 479 с.
     
    Лікар акушер-гінеколог      Дебич Д.П.

    Новые статьи: