Домой Разное Зефір: солодощі з користю для здоров’я

Зефір: солодощі з користю для здоров’я

169
0

Зефір – це не лише смачні, а й корисні для здоров’я солодощі. Це ніжні, повітряні ласощі, які не руйнують зубну емаль та мають безліч інших переваг. Навіть дієтологи радять їсти зефір, якщо хочеться солоденького, він не нашкодить ні травній системі, ні фігурі. Звичайно, якщо ним не зловживати.

Чому зефір є корисним?
До складу зефіру зовсім не входять жири, його виготовляють з фруктових пюре, білку, цукру та натуральних загусників, таких як пектин, агар-агар чи желатин. Тож калорійність зефіру складає усього близько 321 ккал на 100 г.

Зефір багатий на залізо, фосфор та інші поживні для організму мікроелементи. Завдяки цьому він дуже корисний для міцності нігтів та волосся, а також для роботи судин. Ці ласощі на основі пектину мають позитивний вплив на організм: знижують кількість холестерину в судинах, виводять токсини, солі та важкі метали. Пектин підвищує рівень опірності організму до хвороб.

Якщо в основі зефіру лежить агар-агар, цей продукт можна сміливо вважати дієтичним. Оскільки агар-агар отримують з морських водоростей, натуральні та корисні речовини у його складі корисні як для дітей, так і для дорослих. В такому зефірі буде багато кальцію, заліза, йоду, що позитивно впливає на роботу печінки та інших органів.

А ось до зефіру, виготовленого на основі желатину, слід поставитися з обережністю. Адже в ньому більше калорій, ніж в інших загусниках, а значить такий продукт не можна вважати цілком дієтичним.

Завдяки глюкозі, яка входить до його складу, зефір допомагає покращити роботу мозку. Проте слід пам’ятати, що хоча в зефірі й мало калорій, до його складу все ж входить багато цукру. Тому зловживати продуктом не можна. Особливо слід бути обережними з цими ласощами людям, які страждають на цукровий діабет. Вони можуть обрати зефір, у якому глюкозу замінено на фруктозу.

Також рекомендується вживати зефір білого кольору, в ньому немає барвників. Зефір в шоколаді чи кокосовій стружці вже не можна вважати дієтичним продуктом, він є доволі калорійним.

Отже, зефір – це досить корисні ласощі, які цілком можна періодично вживати з користю для здоров’я. Та треба пам’ятати, що зловживати ними все ж не можна, адже ласощі залишаються ласощами, вони містять цукор і можуть бути протипоказаними для деяких категорій осіб.