Домой Разное Як вивести токсини з організму? Практичні поради

Як вивести токсини з організму? Практичні поради

157
0

Щоб організм правильно та довго працював, слід періодично проводити процедури його очищення від шкідливих речовин. Токсини в організмі накопичуються, що потім впливає на стан здоров’я людини.

Для очищення організму можна використовувати:

  • Теплу воду з лимоном. З цього напою слід починати кожен ранок, він прекрасно запускає обмінні процеси в організмі. Лимон – це чудовий антиоксидант, він зміцнює імунітет. Можна додати до напою мед та імбир, тоді він буде ще кориснішим.
  • Трав’яний чай. Замість чорного та зеленого чаю краще віддати перевагу ароматному трав’яному. Наприклад, чай з розторопші чи кульбаби відмінно виводить токсини, сприяє очищенню печінки.
  • Броколі. Цей вид капусти багатий на антиоксиданти. Броколі захищає від запальних процесів, сприяє очищенню організму.
  • Морську сіль. Під час прийому ванни треба додати до води трохи морської солі. Вона корисна для детоксикації організму, оскільки містить важливі мінерали. Крім того, морська сіль стимулює роботи кишечника, який швидше виводить відходи, що отруюють організм.
  • Йогу. Ця стародавня практика недаремно набула такої шаленої популярності у світі. Вправи, які людина виконує під час занять йогою, приносять користь усьому організму. Вони нормалізують дихання, тренують тіло, розтягують м’язи, налагоджують травлення, заспокоюють нервову систему, прискорюють обмінні процеси в організмі.
  • Масаж. Ще один прекрасний спосіб очистити організм від токсинів – правильно виконаний масаж. Він покращить циркуляцію крові, що прискорить обмінні процеси в організмі та активізує виведення шкідливих речовин. Проте треба звертатися до перевіреного, надійного масажиста, адже неправильно виконаний масаж може принести більше шкоди, ніж користі.

Як бачимо, для очищення організму зовсім не обов’язково використовувати спеціальні медичні препарати чи харчові добавки, безпечність яких є доволі сумнівною. Достатньо лише пити правильні напої, їсти корисну їжу, знати про властивості деяких видів фізичних вправ. Загалом все, що прискорює обмін речовин в організмі, або метаболізм, є надзвичайно корисним та сприяє виведенню токсинів.