Домой Разное Вода з медом та лимоном: корисні властивості напою

Вода з медом та лимоном: корисні властивості напою

150
0

Вода з медом та лимоном є надзвичайно корисним напоєм, який рекомендують пити щодня натщесерце. Як саме він впливає на стан нашого здоров’я, та як правильно його готувати?

Рецепт цього напою простий: до склянки теплої води слід додати вичавлений сік з половини лимона та одну чайну ложку меду. Далі все треба ретельно перемішати та випити, бажано зранку натщесерце. Треба пити саме свіжий напій, інакше його корисні властивості будуть не такими яскраво вираженими. Також слід пам’ятати, що після цього не варто вживати каву чи чай ще продовж найближчих 30 хвилин.

Тепла вода з медом та лимоном наступним чином впливає на здоров’я:

  • Посилює опірність організму до інфекцій. Склянка теплої води з лимоном та медом насичує організм рідиною та зміцнює імунітет. Ферменти, що містяться в медові, пригнічують розмноження мікробів та вірусів в організмі.
  • Покращує травлення. Кожен компонент даного напою позитивно впливає на травлення. Завдяки соку лимону печінка виробляє більше жовчі, яка розщепляє жири та допомагає засвоєнню важливих вітамінів і мінералів. Мед – це відомий природний антибактеріальний засіб, також він сприяє посиленню вироблення слизу у шлунку, і токсини з організму виводяться швидше. Крім того, даний напій покращує обмін речовин.
  • Очищує організм. Сік лимону нейтралізує вплив на організм шкідливих речовин, які виробляються в процесі травлення, а мед виводить свинець та інші важкі метали.
  • Сприяє схудненню. Зайва вага викликає багато проблем зі здоров’ям, а тепла вода з медом та лимоном дозволяє позбутися непотрібних кілограмів. У лимонному сокові є пектини, завдяки яким людина довше відчуває себе насиченою, у неї немає потреби у перекусах.
  • Попереджує закрепи. Тепла вода з медом та соком лимону, випита натщесерце, стимулює травлення та полегшує процес випорожнення.
  • Заряджає енергією на весь день. Мед стимулює активність організму, тепла вода взагалі є корисною, лимонний сік видаляє токсини, які часто і провокують втому. Тому пийте даний напій зранку, і будете відчувати себе бадьорим впродовж усього дня.
  • Тепла вода з медом та лимоном – надзвичайно корисний напій, який, до того ж, доволі просто готувати. Пийте його щодня одразу після пробудження, і вже скоро ви відчуєте себе набагато здоровішою та бадьорішою людиною.