Домой Разное Апельсиновий фреш: як правильно пити без шкоди для здоров’я?

Апельсиновий фреш: як правильно пити без шкоди для здоров’я?

150
0

Свіжовичавлені соки, або фреші є набагато кориснішими, ніж магазинні, це факт. Проте і їх треба правильно вживати, інакше замість користі вони можуть принести шкоду. Перш за все, мова йде про апельсиновий фреш, в якому є багато вітамінів та корисних мікроелементів, та пити його треба з дотриманням певних правил.

Рекомендації із вживання апельсинового фрешу
Дієтологи наполягають на тому, що фреші, а особливо такі, як апельсиновий, не можна пити натщесерце. Кислий сік подразнює слизову оболонку шлунку. Тож, якщо регулярно вживати апельсиновий фреш на голодний шлунок, це може навіть спровокувати гастрит. Тому краще не ризикувати, спочатку поснідати, а потім вже пити сік.

Щоб свіжий апельсиновий фреш не подразнював слизову оболонку шлунку та кишечника, його можна розбавити на одну третину звичайною водою. Для декого і смак отриманого напою стане більш приємним: м’якшим, не таким концентрованим. Розбавляти фреші можна, а ось фільтрувати – ні. Тому що саме в їхній м’якоті міститься найбільша кількість корисних речовин.

Про небезпеку фрешів говорять і стоматологи. Цукор та кислоти, які містяться в апельсиновому свіжовичавленому соку, повільно руйнують зубну емаль. Тому пити його треба через трубочку, щоб емаль не пошкоджувалася. Також після вживання апельсинового фрешу краще прополоскати рот теплою водою, але ні в якому разі не варто чистити зуби: так можна пошкодити розм’якшену ним емаль.

З обережністю до фрешів треба ставитися людям, які мають схильність до алергії. Концентрований напій може викликати алергічну реакцію, тому вперше його краще випити зовсім трохи, уважно спостерігаючи за поведінкою свого організму.

Також слід враховувати, що свіжовичавлені соки є доволі калорійними. Тому ними не варто зловживати людям з ожирінням.

Апельсиновий фреш – це корисно і поживно, проте треба знати, як саме варто його вживати. Головне – не пити напій натщесерце та берегти свою зубну емаль від впливу на неї кислот, що містяться в ньому. І пам’ятайте: не можна замінити склянкою апельсинового фрешу повноцінний сніданок.