Домой Разное Чому рукола така корисна для здоров’я?

Чому рукола така корисна для здоров’я?

293
0

Рукола – це незамінний інгредієнт для багатьох людей, які прагнуть втратити зайву вагу. Проте вона є корисною не лише з дієтичною метою, завдяки цій зелені значно покращується стан здоров’я людини. Чому ж рукола така корисна та на що вона впливає?

Перше, що треба все ж враховувати, що рукола – це низькокалорійний продукт, в ній міститься усього 25 калорій на 100 грам. Тому, споживаючи її, дуже важко погладшати. Та разом з тим, у руколі міститься дуже багато корисних поживних речовин. До прикладу, у 100 грамах руколи є добова норма калію для людини. Якщо є необхідність зробити розвантажувальний день, краще використати для цього руколу, адже тоді організм не буде надто виснажений.

Ще один момент – рукола вважається чудовим засобом для профілактики атеросклерозу судин та цукрового діабету, адже вона знижує рівень холестерину та цукру в крові. Крім того, вона підвищує рівень гемоглобіну та попереджує появу ракових клітин в організмі. Просто чудо, а не їжа.

Дехто стверджує, що не любить руколу через її пекучий смак. Проте слід враховувати, що її пекучість залежить від сорту та довжини листя. Існує закономірність, яку слід враховувати, обираючи руколу в магазині чи на базарі: чим менші її листки, тим більше в них гіркоти. Тож, знаючи про це просте правило, можна убезпечити себе від розчарування.

Руколу можна вживати як самостійну страву, а також у салатах, в якості гарніру до м’яса чи риби. Корисно вживати її з оливковою олією, а також додавати до салату зі свіжими овочами. Листя руколи гарно поєднується за смаком з гострими та солодкими заправками, не втрачає свого індивідуального смаку навіть на фоні гірчиці чи хрону.

Зберігати придбану руколу найкраще в холодильнику у ємкості з водою та не більше 6-ти днів поспіль. Також слід пам’ятати, що заморожувати руколу не варто: вона тоді втрачає усі свої смакові та поживні якості.

Крім руколи корисно вживати листя салату, шпинат та іншу зелень. Вона освіжить смак будь-якого салату, буде прекрасним доповненням до м’яса чи риби або ж може стати основною стравою.