Домой Разное Депресія скорочує тривалість життя – висновки вчених

Депресія скорочує тривалість життя – висновки вчених

149
0

Всесвітня організація охорони здоров’я визначає депресію як одну з головних хвороб сучасності. Тож недивно, що вчені проявляють до неї підвищену увагу. Канадські вчені провели дослідження, результати якого показали, що люди, які страждають на депресію, живуть менше. Про це повідомляє ІА «Уніан» з посиланням на Canadian Medical Association Journal.

В Університеті Оттави провели дослідження, яке показало, що люди, які страждали від депресії в молодому віці, прожили менше, ніж решта добровольців. Різниця становила від 4 до 18 років при приблизно рівнозначному стані фізичного здоров’я учасників експерименту. Особливо сильно від депресії страждають жінки, показник захворюваності серед яких на цю недугу зріс на 50% з 1992 по 2011 рік.

Хронічна депресія – один з найбільш розповсюджених та важких психічних розладів. Вона впливає не лише на психічний, а й на фізичний стан людини. Вчені стверджують, що депресія скорочує життя людини навіть у тому випадку, коли вона змогла її подолати.

За результатами дослідження, інтроверти частіше страждають від депресії, ніж екстраверти. Канадські дослідники вже не вперше вивчають проблему цієї недуги. Раніше вчені з Університету Торонто зробили висновок, що за умови адекватної психологічної допомоги та лікування депресію можна повністю подолати у середньому за 1 рік. Інше дослідження продемонструвало, що чим більше людина проводить часу у соціальних мережах,тим сильніше та частіше у неї виникають депресивні стани. Причин цього явища декілька: людина фактично втрачає зв’язок з реальним життям і його проявами, фото інших людей їй здаються ідеальними, а власне життя неповним, неповноцінним, жалюгідним. Адже зрозуміло, що всі прагнуть виставити до соціальних мереж лише найкращі світлини з найщасливіших моментів у житті. У кінцевому рахунку у найбільш важких випадках виникає певна залежність: людина депресує від соціальних мереж, але шукає заспокоєння там же, на сторінках віртуальних друзів, часто не маючи реальних.

Депресія – одна з найбільш важких та поширених хвороб ХХІ століття. Якщо помітні її симптоми, слід терміново лікуватися, шукати допомоги, адже вчені стверджують, що вона може реально скоротити тривалість життя людини, навіть у випадку повного одужання.