Домой Разное Чи є квашена капуста корисною для здоров’я?

Чи є квашена капуста корисною для здоров’я?

155
0

Квашена капуста – один з найбільш популярних продуктів осені, саме в цей період роблять її заготівлі на зиму. Чи є квашена капуста корисною для здоров’я? Якщо так, у чому її найбільша користь, чому саме варто її споживати?

Що треба знати про квашену капусту?
Приготована подібним чином капуста має у своєму складі вітаміни, які потрібні для нормального функціонування людського організму. По суті, це одне із доступних джерел вітамінів та корисних мікроелементів в осінньо-зимовий період. Цей вид капусти багатий на вітамін С, А, групи В, К. Квашена капуста успішно запобігає хворобам шлунково-кишкового тракту, є профілактикою виразки шлунку та дванадцятипалої кишки.

Квашена капуста значно покращує процеси травлення, допомагає роботі травного тракту. Вона багата на різні мікроелементи: залізо, калій, магній, цинк. А завдяки клітковині цей продукт не лише покращує травлення, а й сприяє нормалізації мікрофлори кишечника.

Квашена капуста зміцнює імунітет, що дуже актуально в період підвищеної небезпеки зараження вірусними хворобами, грипом. Цей продукт здатний посилювати опірність організму до стресів, покращує та стимулює обмін речовин, сприяє виробленню червоних кров’яних тілець у необхідній для організму кількості.

Квашену капусту рекомендують їсти всім, хто прагне позбутися зайвих кілограмів. Вона спалює жир, регулює обмін речовин, покращує метаболізм. Даний продукт, з одного боку, є досить поживним, з іншого – має мало калорій. Тартронова кислота, що міститься в квашеній капусті, не дає вуглеводам і цукру перетворюватися на жир.

Дієтологи радять вживати квашену капусту для того, щоб призупинити процеси старіння організму. Адже в ній міститься багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему та попереджує старіння клітин та тканин. Споживання квашеної капусти – це збагачення клітин поживними речовинами, а це сприяє покращенню клітинної регенерації.

Звичайно квашена капуста – це не панацея від всіх хвороб та бід, проте її вживання є цілком доцільним та рекомендованим. З обережністю до вживання будь-яких продуктів, зокрема і квашеної капусти, слід ставитися людям з хронічними захворюваннями. Їм обов’язково треба проконсультуватися з лікарем перед введенням якогось продукту до свого раціону.