Домой Разное Які продукти вживати натщесерце шкідливо для здоров’я?

Які продукти вживати натщесерце шкідливо для здоров’я?

120
0

Існують продукти, які дуже корисні для організму, але їсти натщесерце одразу після нічного сну їх шкідливо. Людина може про це навіть не здогадуватися і робити собі шкоду, не усвідомлюючи цього.

Отже, до продуктів, які не бажано їсти на голодний шлунок, належать:

  • Груші. У м’якоті цього надзвичайно смачного та корисного фрукту є грубі волокна, які можуть травмувати слизову незаповненого шлунку. Тож їсти груші натщесерце лікарі та дієтологи не рекомендують. А після вживання фрукту краще випити склянку води.
  • Помідори. В цих овочах є речовини, які підвищують кислотність шлунку. Тож вживання помідорів натщесерце може спровокувати розвиток гастриту, коліту, панкреатиту. Подібні властивості має й хурма.
  • Цитрусові. Апельсини, мандарини на інші цитрусові не дуже й хочеться їсти зранку. Проте, якщо таке бажання все ж виникає, слід його побороти. У цитрусових багато фруктової кислоти, тому вони викликають печію, якщо їх їсти на голодний шлунок. Також вживання цитрусових натщесерце може провокувати гастрит.
  • Банани. Через вживання бананів на голодний шлунок в організмі різко підвищується рівень магнію, що негативно позначається на роботі серця. Також дієтологи стверджують, що з’їдений натщесерце банан є причиною в’ялості та поганого самопочуття впродовж усього дня, оскільки він може порушити баланс магнію та калію в організмі.
  • Солодкі газовані напої. Вони взагалі є шкідливими, а особливо зранку, на голодний шлунок. Солодкі газовані напої негативно впливають на стан слизової оболонки шлунку, уповільнюють процес надходження до нього крові, погіршують процес подальшого травлення.
  • Жувальна гумка. Процес жування запускає роботу травного тракту, і шлунок у відповідь виробляє сік, необхідний для перетравлювання їжі. Якщо ж їжа не надходить до шлунку, ця кислота має руйнівний вплив на його слизову оболонку. Результат – гастрит, коліт.
  • Йогурт. Багато людей звикли починати ранок зі склянки йогурту, але робити так не варто. Особливої шкоди він не принесе, але й користі із такого сніданку не буде. Справа в тому, що випитий натщесерце йогурт провокує те, що соляна кислота, яка знаходиться в пустому шлунку, буде руйнувати молочно-кислі бактерії, які містяться в йогурті. Тож вживання йогурту на голодний шлунок є абсолютно марною справою.

Слідкування за своїм харчуванням – основа здоров’я та нормального самопочуття. Зранку дуже важливим є повноцінний сніданок, а не перекуси. Деякі продукти не слід вживати натщесерце, щоб не зашкодити шлунку та не спровокувати появу певних хвороб.

Также интересно посмотреть: