Домой Разное Чому слід вживати мед замість цукру?

Чому слід вживати мед замість цукру?

149
0

Всім відомо, що надмірне вживання цукру призводить до серйозних проблем зі здоров’ям. Категорично не рекомендовано пити солодкі газовані напої, зловживати солодощами. Але що ж робити, коли без солоденького життя не миле? Можна спробувати замінити цукор на мед, принаймні там, де це можливо.

Причини доцільності заміни цукру на мед
До головних причин вживання меду замість цукру можна віднести наступні:

  • Мед менш калорійний, ніж цукор. В 100 г цукру міститься 398 ккал, тоді як в 100 г меду – 304 ккал. Також слід враховувати, що мед більш солодкий, а значить, багато з’їсти його не вийде. Щоб підсолодити якусь страву, треба використати набагато менше меду, ніж цукру.
  • Глікемічний індекс меду. Глікемічний індекс показує, наскільки збільшиться вміст цукру у крові через вживання певного продукту. Якщо ця цифра велика, це є негативним фактором, що впливає на розвиток цукрового діабету. Глікемінчий індекс цукру 70 одиниць, а меду – 49. Тож очевидно, який продукт краще обрати.
  • Мед зміцнює імунітет. Мед – надзвичайно корисний природний продукт, який має антибактеріальні властивості та допомагає зміцнити імунітет, прискорити процес одужання під час застуди, має позитивний вплив на роботу органів травлення. Усе це не можна сказати про цукор.
  • Мед легко засвоюється організмом. Мед на 28% складається з води, на 32% з глюкози та на 40% з фруктози. Для засвоєння фруктози не потрібен інсулін, тому, вживаючи мед, не можна перенавантажити підшлункову залозу.
  • Мед прискорює метаболізм. Ця властивість меду найбільш актуальна для людей, які страждають від зайвої ваги. При будь-якій дієті важко повністю відмовитися від солодкого, тож мед може стати замінником звичних смаколиків. Він насичує організм вуглеводами і перекриває собою необхідність у цукрі. Крім того, при вживанні меду виробляється жовч, яка допомагає переробляти жири.
  • Отже, причин замінити цукор на мед є дуже багато. Додавайте мед до чаю, кави, у молочні каші, у випічку замість цукру, і ви побачите результат. Будете почувати себе краще, бадьоріше, а зайва вага буде потроху щезати. Треба довіряти природі та її щедрим дарам, одним з яких є мед.