Домой Разное Зелений чай – корисний для здоров’я напій

Зелений чай – корисний для здоров’я напій

144
0

З давніх-давен людям відомі корисні властивості зеленого чаю, що й сьогодні залишається популярним напоєм. Він позитивно впливає на здоров’я та загальне самопочуття, має тонізуючу дію.

До складу зеленого чаю входять вітаміни В, С, К, Р, а також такі мікроелементи, як йод, мідь, цинк, фтор, марганець, залізо, магній тощо. Цей напій має протиканцерогенні властивості, уповільнює процес старіння, покращує опірність організму до вірусів та бактерій. Йод покращує роботу ендокринної системи людини, фтор зміцнює зуби та ясна.

До складу зеленого чаю входить ще й кофеїн, ось чому напій бадьорить, тонізує, активує роботу головного мозку. Зелений чай покращує стан судин, завдяки йому мозок отримує більше кисню.

Даний напій стане в нагоді тим, хто хоче схуднути. Він є чудовим доповненням до дієти, сприяє більш швидкому та органічному схудненню. Вживання зеленого чаю пришвидшує метаболізм, стимулює клітинну регенерацію, сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму. Зелений чай суттєво знижує апетит, налагоджує процес травлення, покращує життєвий тонус.

Цей напій приносить користь шкірі, саме його екстракт є одним з найважливіших компонентів багатьох антивікових препаратів. Він допомагає зберегти молодість та красу, покращує колір та загальний стан шкіри, уповільнює процеси старіння. Замороженими шматочками зеленого чаю можна щоранку протирати обличчя та зону декольте, і шкіра в цих ділянках буде гладенькою та шовковистою.

Слід вміти правильно заварювати зелений чай, щоб зберегти всі корисні властивості продукту. Для цієї процедури треба використовувати воду приблизно 85°С, а не окріп. Після того, як чай залили водою, йому необхідно дати можливість настоятися, а вживати напій краще теплим. Гарячий чай подразнює стінки шлунку, а холодний втрачає значну частину смаку та аромату. Краще за все до зеленого чаю не додавати ні цукру, ні молока, можна додати лише трішки меду.

Оскільки зелений чай містить кофеїн, надто зловживати ним не варто. 1-2 чашки ароматного чаю на день – це те, що принесе неодмінну користь для здоров’я та покращить самопочуття.